SKŁADNIKI:
  • herbatniki petit beurre- 6 lub 7 opakowań
  • 330 ml śmietany kremówki 30% 
  •  1 opakowanie bitej  śmietany w proszku 
  •  puszka masy krówkowej  (orzechowej)
  •  duże opakowanie budyniu waniliowego
  • 500 ml mleka
  • 4 kostki czekolady
  • 2/3 kostki masła 
WYKONANIE:
Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu  w 500 ml mleka, ostudzić. Ostudzony budyń  utrzeć z masłem na krem. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, po czym  dodać bitą śmietanę w proszku. Spód blachy wyłożyć herbatnikami, wylać masę budyniową. Na masie budyniowej ułożyć herbatniki i wyłożyć masę kajmakową. Przykryć herbatnikami i wyłożyć krem śmietankowy (pozostawić trochę na wierzch).  Na wierzchu układamy herbatniki, smarujemy kremem śmietankowym, posypujemy startą czekoladą.
Ciasto wstawiamy do lodówki na około 2-3h.

0 komentarze:

Prześlij komentarz