SKŁADNIKI:
- herbatniki petit beurre- 6 lub 7 opakowań
- 330 ml śmietany kremówki 30%
- 1 opakowanie bitej śmietany w proszku
- puszka masy krówkowej (orzechowej)
- duże opakowanie budyniu waniliowego
- 500 ml mleka
- 4 kostki czekolady
- 2/3 kostki masła
Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu w 500 ml mleka, ostudzić. Ostudzony budyń utrzeć z masłem na krem. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, po czym dodać bitą śmietanę w proszku. Spód blachy wyłożyć herbatnikami, wylać masę budyniową. Na masie budyniowej ułożyć herbatniki i wyłożyć masę kajmakową. Przykryć herbatnikami i wyłożyć krem śmietankowy (pozostawić trochę na wierzch). Na wierzchu układamy herbatniki, smarujemy kremem śmietankowym, posypujemy startą czekoladą.
Ciasto wstawiamy do lodówki na około 2-3h.
0 komentarze:
Prześlij komentarz