SKŁADNIKI:
- 40 dag pieczarek
- 1 mała puszka kukurydzy
- 4 ugotowane jajka
- 2 duże kiszone ogórki ( twarde )
- 10 cm białej części pora
- 15 dag twardego sera żółtego
- słoiczek majonezu ( 170 ml )
- sól
- pieprz
- olej do smażenia pieczarek
WYKONANIE:
Pieczarki obieramy, kroimy ( większe na części, mniejsze na 4). Na rozgrzany olej wrzucamy pieczarki i smażmy do momentu odparowania płynu, lekko oprószamy je wcześniej solą. Pieczarki odstawiamy do ostygnięcia.Ser żółty, ogórki i jajka kroimy w drobną kosteczkę (ogórki możemy przełożyć na sito).
Por kroimy w plasterki ( (około 0,5 cm) , a te z kolei na 4 części
Kukurydzę przekładamy na sito, przelewamy wodą, odsączamy.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą i doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą, na koniec dodajemy majonez. Wszystkie składniki mieszamy i gotowe :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz