SKŁADNIKI:
Ciasto:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1/4 szklanki cukru
- 2 jajka
- 100 g margaryny
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżeczka sody
- 40 dag orzechów
- 50 g margaryny
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki cukru
WYKONANIE:
Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w misce, wyrabiamy ciasto. Ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy na 2-3 godziny do lodówki. Ciasto dzielimy na 3 części, każdą z nich rozwałkowujemy i wycinamy ciastka w dowolnych kształtach. Ciastka układamy na papierze do pieczenia.
Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w misce, wyrabiamy ciasto. Ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy na 2-3 godziny do lodówki. Ciasto dzielimy na 3 części, każdą z nich rozwałkowujemy i wycinamy ciastka w dowolnych kształtach. Ciastka układamy na papierze do pieczenia.
Tak przygotowane ciastka wkładamy do nagrzanego piekarnika (160 stopni) na około 10-15 minut.
Ciasteczka delikatnie zdejmujemy z blaszki, czekamy, aż chwilę ostygną. Smacznego :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz