SKŁADNIKI:
  • duże opakowanie ciastek HIT z nadzieniem czekoladowym
  • 100 g roztopionego masła
  • 3 łyżki nutelli
  • 250 g serka mascarpone
  • 100 g mlecznej czekolady
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 50 g miękkiego masła
  • 200 g cukru pudru
WYKONANIE:


Ciasteczka HIT ścieramy na pył na tarce o grubych oczkach (ewentualnie kruszymy w blenderze). Pokruszone, dokładnie mieszamy z roztopionym masłem i nutellą. Formę do tarty smarujemy masłem, wykładamy nasze "ciasto" i dokładnie dociskamy do formy. Tak przygotowany spód do tarty wstawiamy do lodówki na około 3-4h.




Następnie przygotowujemy krem czekoladowy.


Oba rodzaje czekolady roztapiamy nad kąpielą wodną.


Masło łączymy z serkiem mascarpone (przy pomocy miksera, najlepiej na niskich obrotach). Następnie dodajemy cukier puder i wcześniej roztopioną czekoladę. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.


Tak przygotowany krem wykładamy na ciasteczkowy spód, ponownie wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Gotowe!:)



0 komentarze:

Prześlij komentarz