SKŁADNIKI:
- duże opakowanie ciastek HIT z nadzieniem czekoladowym
- 100 g roztopionego masła
- 3 łyżki nutelli
- 250 g serka mascarpone
- 100 g mlecznej czekolady
- 50 g gorzkiej czekolady
- 50 g miękkiego masła
- 200 g cukru pudru
Ciasteczka HIT ścieramy na pył na tarce o grubych oczkach (ewentualnie kruszymy w blenderze). Pokruszone, dokładnie mieszamy z roztopionym masłem i nutellą. Formę do tarty smarujemy masłem, wykładamy nasze "ciasto" i dokładnie dociskamy do formy. Tak przygotowany spód do tarty wstawiamy do lodówki na około 3-4h.
Następnie przygotowujemy krem czekoladowy.
Oba rodzaje czekolady roztapiamy nad kąpielą wodną.
Masło łączymy z serkiem mascarpone (przy pomocy miksera, najlepiej na niskich obrotach). Następnie dodajemy cukier puder i wcześniej roztopioną czekoladę. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Tak przygotowany krem wykładamy na ciasteczkowy spód, ponownie wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Gotowe!:)
0 komentarze:
Prześlij komentarz