SKŁADNIKI:
- podwójna pierś z kurczaka
- 6-7 dużych pieczarek
- 2 cebulki
- 1 papryka czerwona
- 250 g serka mascarpone
- przyprawa do kurczaka złocista
- papryka słodka
- sól
- pieprz
- bazylia
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w półplastry, smażymy na oleju. Cebulę kroimy w kosteczkę, dodajemy do podsmażonych pieczarek. Paprykę oczyszczamy, kroimy w słupki. Dodajmy do cebuli i pieczarek, wszystko smażymy do momentu, aż papryka zmięknie. Całość można doprawić solą i pieprzem.
Piersi z kurczaka oczyszczamy, kroimy w kostkę. Mięso doprawiamy przyprawą do kurczaka, słodką papryką, bazylią, solą oraz pieprzem. Dokładnie mieszamy, aby kurczak przeszedł przyprawami. Kurczaka wrzucamy na patelnię , smażymy do miękkości, po czym dodajemy przesmażone wcześniej pieczarki z cebulą i papryką. Całość chwilę smażymy, po czym dodajemy serek mascarpone, smażymy do momentu, aż cały serek się rozpuści. I gotowe :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz