SKŁADNIKI:
  • podwójna pierś z kurczaka
  • 6-7 dużych pieczarek
  • 2 cebulki
  • 1 papryka czerwona
  • 250 g serka mascarpone 
  • przyprawa do kurczaka złocista
  • papryka słodka
  • sól
  • pieprz
  • bazylia
WYKONANIE:
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w półplastry, smażymy na oleju. Cebulę kroimy w kosteczkę, dodajemy do podsmażonych pieczarek. Paprykę oczyszczamy, kroimy w słupki. Dodajmy do cebuli i pieczarek, wszystko smażymy do momentu, aż papryka zmięknie. Całość można doprawić solą i pieprzem.
Piersi z kurczaka oczyszczamy, kroimy w kostkę. Mięso doprawiamy przyprawą do kurczaka, słodką papryką, bazylią, solą oraz pieprzem. Dokładnie mieszamy, aby kurczak przeszedł przyprawami. Kurczaka wrzucamy na patelnię , smażymy do miękkości, po czym dodajemy przesmażone wcześniej pieczarki z cebulą i papryką. Całość chwilę smażymy, po czym dodajemy serek mascarpone, smażymy do momentu, aż cały serek się rozpuści. I gotowe :)





0 komentarze:

Prześlij komentarz