SKŁADNIKI:
- 200 g makaronu łazanki
- 0,5 kg kiszonej kapusty
- 200 g dobrej, cienkiej kiełbasy
- 300 g pieczarek
- 1 cebula
- pieprz (ziarnisty i mielony)
- liść laurowy
- olej
WYKONANIE:
Kapustę kiszoną płuczemy, odciskamy z nadmiaru wody, następnie drobno kroimy. Wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy i pieprz ziarnisty, gotujemy na małym ogniu do miękkości. Po ugotowaniu mocno odcedzamy z nadmiaru wody.
Kiełbaskę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Cebulkę drobno siekamy, smażymy, dodajemy do podsmażonej kiełbaski. Pieczarki myjemy i kroimy na niewielkie kawałki. Dusimy na maśle, odparowujemy nadmiar wody. Pieczarki mieszamy z kiełbaską i cebulą.
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie tak, aby pozostał al dente. Ugotowany makaron łączymy z kapustą, kiełbaską i pieczarkami. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Podajemy gorące.
Kapustę kiszoną płuczemy, odciskamy z nadmiaru wody, następnie drobno kroimy. Wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy i pieprz ziarnisty, gotujemy na małym ogniu do miękkości. Po ugotowaniu mocno odcedzamy z nadmiaru wody.
Kiełbaskę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Cebulkę drobno siekamy, smażymy, dodajemy do podsmażonej kiełbaski. Pieczarki myjemy i kroimy na niewielkie kawałki. Dusimy na maśle, odparowujemy nadmiar wody. Pieczarki mieszamy z kiełbaską i cebulą.
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie tak, aby pozostał al dente. Ugotowany makaron łączymy z kapustą, kiełbaską i pieczarkami. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Podajemy gorące.
0 komentarze:
Prześlij komentarz