SKŁADNIKI:
  • 3 szklanki mąki
  • 5 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka oleju
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 2 łyżki kakao



WYKONANIE:
Jajka i cukier ucieramy na puszystą masę. Wlewamy szklankę wody, dodajemy olej, mąkę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Dokładnie mieszamy, dzielimy na dwie porcje. Do jednej z nich dodajemy kakao, do drugiej 2 łyżki mąki. Przygotowujemy 2 keksówki, smarujemy je masłem i wysypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto do formy na przemian, po  3 łyżki. Pieczemy około 50 minut w temperaturze 170 stopni.




0 komentarze:

Prześlij komentarz