SKŁADNIKI:
Na biszkopt:
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 3 jajka
  • 3 łyżki cukru
  • szczypta soli
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Na krem
  • 250 ml schłodzonej kremówki
  • brzoskwinie (lub inne ulubione owoce)
WYKONANIE:
Białka oddzielić od żółtek, ubić je na sztywną pianę ze szczyptą soli. Wsypujemy stopniowo cukier, cały czas miksując. Następnie miksując na najniższych obrotach dodawać żółtka oraz przesiane mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Przekładamy do formy na tartę, pieczemy około 20 minut w 
170 stopniach, studzimy.
Ubijamy śmietanę kremówkę, pod koniec ubijania możemy dodać 2 łyżki cukru. tak przygotowaną śmietanę wykładamy na przestudzony biszkopt, na wierzch układamy owoce. wstawiamy do lodówki i najprostsza tarta jest już gotowa!:)





2 komentarze: