SKŁADNIKI:
  • 70 dag ziemniaków
  • 20 dag ogórków konserwowych
  • pęczek szczypiorku
  • 20 dag sera feta
  • sól, pieprz
  • 4 łyżki majonezu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
WYKONANIE:
Ziemniaki oczyścić, ugotować w mundurkach. Ugotowane ziemniaki całkowicie ostudzić.
Ogórki konserwowe pokroić w półplasterki, szczypiorek drobno posiekać, cebulę pokroić w kostkę. 
Wystudzone ziemniaki obrać z łupinek, pokroić w kostkę. Ser feta pokroić na mniejsze kawałki.


W oddzielnej miseczce wymieszać majonez, jogurt naturalny, przyprawić solą i pieprzem (należy uważać na sól, ponieważ sam ser zawiera już bardzo dużo soli). Odstawić, aby składniki dobrze się ze sobą połączyły.

Do ziemniaków dodajemy wszystkie przygotowane wcześniej składniki oraz sos, dokładnie mieszamy. Sałatkę wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.










1 komentarze: