Pasta idealna na pyszne śniadanko;)Przepisu na tą pastę szukałam od dawna, w końcu postanowiłam "poeksperymentować" kuchni i....oto jest!:)
SKŁADNIKI:
  • 150 g twarogu (w kostce)
  • 80 ml śmietany 30%
  • 2 łyżeczki cukru
WYKONANIE:
Twaróg rozdrabniamy widelcem, zalewamy śmietaną, miksujemy mikserem na wysokich obrotach do momentu, aż grudki twarogu będą niewyczuwalne, a całość nabierze puszystej konsystencji. Opcjonalnie można dodać kilka łyżek cukru.
W połączeniu z miodem lub dżemem daje naprawdę cudowny efekt:) Przygotowanie pasty trwa dosłownie chwilę i od razu jest gotowa do spożycia. Jeżeli chcemy uzyskać większą -ilość, składniki powinny być w proporcji 2:1 (na dwie porcje twarogu-porcja śmietany).

0 komentarze:

Prześlij komentarz