SKŁADNIKI:
  • 2 puszki tuńczyka
  • 1 puszka kukurydzy
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 5 dużych ogórków kiszonych
  • 150 g żółtego sera
  • 6 lub 7 łyżek majonezu
  • sól
  • pieprz

WYKONANIE:
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i oddzielamy białka od żółtek. Białka kroimy w drobną kostkę (można też je zetrzeć na tarce). Ogórki kroimy w kostkę, odsączamy na sitku z nadmiaru wody. Ser ścieramy na tarce, a majonez mieszamy z solą i pieprzem. Kukurydzę i tuńczyka odsądzamy z zalewy.
Składniki układamy warstwowo w misce:
białka
1/3 majonezu
pół puszki kukurydzy
połowa sera
1 puszka tuńczyka
1/3 majonezu
połowa kukurydzy
połowa sera
1 puszka tuńczyka
ogórki kiszone
1/3 majonezu
rozdrobnione żółtka




0 komentarze:

Prześlij komentarz