SKŁADNIKI:
WYKONANIE:Na patelni smażymy szpinak z czosnkiem i masłem, dodajmy żółtka, przyprawiamy i studzimy.
Białka ubijamy na sztywno, delikatnie dodajemy je do szpinaku. Wsypujemy mąkę, mieszamy.
Masę wylewamy na blachę (jak największą, ja użyłam blachy, która oryginalnie byla w piekarniku), wkładamy do piekarnika (190 stopni) i pieczemy przez 15 minut.
Wystudzony placek smarujemy serkiem, układamy plasterki łososia. Całość zwijamy delikatnie w roladę, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na kilka godzin.
- 1 opakowanie mrożonego szpinaku,
- 2 ząbki czosnku
- łyżeczka masła
- 4 jajka
- łyżka mąki
- 2 serki śmietankowe (np. Almette)
- 400 g łososia w plastrach
- sól, pieprz
WYKONANIE:Na patelni smażymy szpinak z czosnkiem i masłem, dodajmy żółtka, przyprawiamy i studzimy.
Białka ubijamy na sztywno, delikatnie dodajemy je do szpinaku. Wsypujemy mąkę, mieszamy.
Masę wylewamy na blachę (jak największą, ja użyłam blachy, która oryginalnie byla w piekarniku), wkładamy do piekarnika (190 stopni) i pieczemy przez 15 minut.
Wystudzony placek smarujemy serkiem, układamy plasterki łososia. Całość zwijamy delikatnie w roladę, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na kilka godzin.
0 komentarze:
Prześlij komentarz