Kolejny pomysł na kanapkową pastę, tym razem w nieco innym wydaniu;)
SKŁADNIKI:
- wędzona makrela
- 2 jajka
- 3 średniej wielkości ogórki konserwowe
- 1 cebulka
- sól, pieprz
- majonez
WYKONANIE:
Jajka gotujemy na twardo. Cebulkę kroimy w drobną kostkę, (cebulę można zastąpić szczypiorkiem bądź użyć obu składników). Makrelę oczyszczamy z ości, rozdrabiamy widelcem. Jajka obieramy, kroimy w drobną kostkę, razem z cebulką dodajemy do ryby. Ogórki również kroimy, jednak przed dodaniem do pozostałych składników przekładamy na sitko i odsączamy z nadmiaru wody.
Jajka gotujemy na twardo. Cebulkę kroimy w drobną kostkę, (cebulę można zastąpić szczypiorkiem bądź użyć obu składników). Makrelę oczyszczamy z ości, rozdrabiamy widelcem. Jajka obieramy, kroimy w drobną kostkę, razem z cebulką dodajemy do ryby. Ogórki również kroimy, jednak przed dodaniem do pozostałych składników przekładamy na sitko i odsączamy z nadmiaru wody.
Wszystkie składniki mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy dwie łyżki majonezu.
Pasta jest już gotowa! :)
Pasta jest już gotowa! :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz