SKŁADNIKI:

  • 1 kg schabu bez kości
  • 100 g szynki
  • 100 g żółtego sera
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • 100 g mąki
  • oregano (1 łyżka), sól, pieprz

WYKONANIE:
Schab kroimy w plastry o grubości około 1 cm. Kotlety rozbijamy tłuczkiem, oprószamy z obu stron solą i pieprzem.
Czosnek drobno siekamy. Musztardę mieszamy z oregano i czosnkiem.
Każdy płat mięsa smarujemy z jednej strony przygotowaną wcześniej musztardą, wykładamy plaster szynki i sera.
Całość zawijamy w roladkę.
Każdą roladkę panierujemy najpierw w mące, następnie w rozkłóconym jajku, na koniec obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor.













0 komentarze:

Prześlij komentarz