SKŁADNIKI:
- 1 kg schabu bez kości
- 100 g szynki
- 100 g żółtego sera
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki musztardy
- 1 jajko
- bułka tarta
- 100 g mąki
- oregano (1 łyżka), sól, pieprz
WYKONANIE:
Schab kroimy w plastry o grubości około 1 cm. Kotlety rozbijamy tłuczkiem, oprószamy z obu stron solą i pieprzem.
Czosnek drobno siekamy. Musztardę mieszamy z oregano i czosnkiem.
Każdy płat mięsa smarujemy z jednej strony przygotowaną wcześniej musztardą, wykładamy plaster szynki i sera.
Całość zawijamy w roladkę.
Każdą roladkę panierujemy najpierw w mące, następnie w rozkłóconym jajku, na koniec obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
0 komentarze:
Prześlij komentarz