SKŁADNIKI:
- podwójny filet z kurczaka
- cebula
- dwie cukinie (około 500 g)
- papryka (żółta, zielona i czerwona)
- kukurydza konserwowa
- 7 pomidorów (około 800 g)
- bazylia, oregano
- sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, papryka słodka
- wegeta
WYKONANIE:
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić z błonek. Kroimy ją w kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka, smażymy na złoto na patelni.
Pomidory należy sparzyć, obrać ze skórki. Kroimy je w drobną kostkę. Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka na rozgrzany olej. Gdy cebula lekko się zarumieni, dodajemy pokrojone wcześniej pomidory. Cukinie i papryki kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka. Wszystko przyprawiamy wegetą, solą, pieprzem i słodką papryką. Gotujemy do miękkości warzyw (około 30 min). pod koniec dodajemy przepłukaną kukurydzę konserwową i usmażonego wcześniej kurczaka. Wszystko razem chwilę dusimy. Leczo jest już gotowe!:)
też robię takie leczo:)
OdpowiedzUsuńJa robię z kiełbaską, z kurczakiem nie próbowałam :)
OdpowiedzUsuńSpróbuj koniecznie Malwinka, polecam!:)
OdpowiedzUsuń