Kolorowo i smacznie!:)Kotleciki są o tyle uniwersalne, że dobór warzyw może być indywidualny. Dodajemy ulubione warzywa, przyprawiamy do smaku, smażymy i mamy przepyszny obiad!:)



SKŁADNIKI:
  • 2 filety z piersi kurczaka
  • żółta i czerwona papryka
  • czerwona cebula
  • 10 dag startego żółtego sera
  • 30 dag pieczarek
  • 2 jajka
  • 0,5 szklanki bułki tartej
  • bazylia, oregano
  • przyprawa do kurczaka
  • pieprz, sól
WYKONANIE:
Paprykę czyścimy, kroimy w drobną kostkę. Kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy na małe kawałki. Ser ścieramy na tartce o grubych oczkach. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy, kroimy w plastry, smażymy na patelni. Wszystkie składniki mieszamy w misce.










Całość przyprawiamy, dodajemy jajka i bułkę tartą. Wszystko dokładnie mieszamy.




Z tak przygotowanej masy formujemy kotleciki, które smażymy z obu stron na złoty kolor. Z podanych składników otrzymałam około 25 kotlecików.




Obiad podano!:)

0 komentarze:

Prześlij komentarz