Kolorowo i smacznie!:)Kotleciki są o tyle uniwersalne, że dobór warzyw może być indywidualny. Dodajemy ulubione warzywa, przyprawiamy do smaku, smażymy i mamy przepyszny obiad!:)
SKŁADNIKI:
- 2 filety z piersi kurczaka
- żółta i czerwona papryka
- czerwona cebula
- 10 dag startego żółtego sera
- 30 dag pieczarek
- 2 jajka
- 0,5 szklanki bułki tartej
- bazylia, oregano
- przyprawa do kurczaka
- pieprz, sól
Paprykę czyścimy, kroimy w drobną kostkę. Kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy na małe kawałki. Ser ścieramy na tartce o grubych oczkach. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy, kroimy w plastry, smażymy na patelni. Wszystkie składniki mieszamy w misce.
Całość przyprawiamy, dodajemy jajka i bułkę tartą. Wszystko dokładnie mieszamy.
Z tak przygotowanej masy formujemy kotleciki, które smażymy z obu stron na złoty kolor. Z podanych składników otrzymałam około 25 kotlecików.
Obiad podano!:)
0 komentarze:
Prześlij komentarz