SKŁADNIKI:
- 3 brzoskwinie (z puszki)
- pomarańcza
- galaretka brzoskwiniowa
- bita śmietana w proszku (Śnieżka)
- 200 ml mleka
WYKONANIE:
Galaretkę rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody, odstawiamy do częściowego stężenia. Należy pilnować, by galaretka nie stężała do końca, ma być płynna gdy będziemy mieszać ją z bitą śmietaną.
Mleko wlewamy do wysokiego naczynia, wsypujemy bitą śmietanę w proszku. Miksujemy na najwyższych obrotach przez około 3-4 minuty. Następnie zmniejszamy obroty miksera i dodajemy po łyżce tężejącej galaretki (kilka łyżek galaretki pozostawiamy na wierzch deserów).
Brzoskwinie (jedną połówkę zostawiamy) i obraną pomarańczę blendujemy. do wysokich szklanek (pucharków) wkładamy na przemian mus owocowy i bitą śmietanę. Brzoskwinię, którą odłożyliśmy, kroimy w kostkę i wykładamy na wierzch, polewamy łyżką brzoskwiniowej galaretki. Desery wkładamy do lodówki na około 3-4h.
Galaretkę rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody, odstawiamy do częściowego stężenia. Należy pilnować, by galaretka nie stężała do końca, ma być płynna gdy będziemy mieszać ją z bitą śmietaną.
Mleko wlewamy do wysokiego naczynia, wsypujemy bitą śmietanę w proszku. Miksujemy na najwyższych obrotach przez około 3-4 minuty. Następnie zmniejszamy obroty miksera i dodajemy po łyżce tężejącej galaretki (kilka łyżek galaretki pozostawiamy na wierzch deserów).
Brzoskwinie (jedną połówkę zostawiamy) i obraną pomarańczę blendujemy. do wysokich szklanek (pucharków) wkładamy na przemian mus owocowy i bitą śmietanę. Brzoskwinię, którą odłożyliśmy, kroimy w kostkę i wykładamy na wierzch, polewamy łyżką brzoskwiniowej galaretki. Desery wkładamy do lodówki na około 3-4h.
0 komentarze:
Prześlij komentarz