SKŁADNIKI:
  • 40 dag pieczarek
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 4 ugotowane jajka
  • 2 duże kiszone ogórki ( twarde )
  • 10 cm białej części pora
  • 15 dag twardego sera żółtego
  • słoiczek majonezu ( 170 ml )
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia pieczarek
WYKONANIE:
Pieczarki obieramy,  kroimy ( większe na części, mniejsze na 4). Na rozgrzany olej wrzucamy pieczarki i smażmy do momentu odparowania płynu, lekko oprószamy je wcześniej solą. Pieczarki odstawiamy do ostygnięcia.
Ser żółty, ogórki i jajka kroimy w drobną kosteczkę (ogórki możemy przełożyć na sito).
Por kroimy w plasterki ( (około 0,5 cm) , a te z kolei na 4 części
Kukurydzę przekładamy na sito, przelewamy wodą, odsączamy.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą i doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą, na koniec dodajemy majonez. Wszystkie składniki mieszamy i gotowe :)





0 komentarze:

Prześlij komentarz