Każdy nowy dzień powinien zaczynać się od dobrego deseru, czyż nie?:)
Tym razem coś dla miłośników kokosa. 

SKŁADNIKI:
  • 200 g wiórek kokosowych
  • 70 g masła
  • 70 g cukru pudru
  • 100 ml śmietany kremówki
  • 2 tabliczki mlecznej czekolady


WYKONANIE:
Wiórki kokosowe mieszamy z cukrem pudrem. W garnuszku gotujemy śmietanę z masłem do momentu uzyskania płynnej konsystencji obu składników. Całość wlewamy do wiórek kokosowych, mieszamy.Z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy je na tacy pokrytej papierem spożywczym. Wstawiamy do lodówki (najlepiej na całą noc).

Tabliczki czekolady roztapiamy nad kąpielą wodą razem z kilkoma łyżkami śmietany kremówki. Każdą kulkę wbijamy na wykałaczkę i dokładanie obtaczamy w płynnej czekoladzie (należy uważać, aby po zanurzeniu w czekoladzie kulka nie rozpadła się). Następnie przy pomocy wykałaczek kulki zdejmujemy i układamy na papierze spożywczym. Wstawiamy je na kilka godzin do lodówki.

Z pyszną kawą smakują wyśmienicie!)
Polecam:)

0 komentarze:

Prześlij komentarz