Kolejny pomysł na kanapkową pastę, tym razem w nieco innym wydaniu;)
SKŁADNIKI:
  • wędzona makrela
  • 2 jajka 
  • 3 średniej wielkości ogórki konserwowe
  • 1 cebulka
  • sól, pieprz
  • majonez
WYKONANIE:
Jajka gotujemy na twardo. Cebulkę kroimy w drobną kostkę, (cebulę można zastąpić szczypiorkiem bądź użyć obu składników). Makrelę oczyszczamy z ości, rozdrabiamy widelcem. Jajka obieramy, kroimy w drobną kostkę, razem z cebulką dodajemy do ryby. Ogórki również kroimy, jednak przed dodaniem do pozostałych składników przekładamy na sitko i odsączamy z nadmiaru wody.
Wszystkie składniki mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy dwie łyżki majonezu.
Pasta jest już gotowa! :)


0 komentarze:

Prześlij komentarz