SKŁADNIKI:
- 3 szklanki mąki
- 5 jajek
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka wody
- 1 szklanka oleju
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 2 łyżki kakao
WYKONANIE:
Jajka i cukier ucieramy na puszystą masę. Wlewamy szklankę wody, dodajemy olej, mąkę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Dokładnie mieszamy, dzielimy na dwie porcje. Do jednej z nich dodajemy kakao, do drugiej 2 łyżki mąki. Przygotowujemy 2 keksówki, smarujemy je masłem i wysypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto do formy na przemian, po 3 łyżki. Pieczemy około 50 minut w temperaturze 170 stopni.
Jajka i cukier ucieramy na puszystą masę. Wlewamy szklankę wody, dodajemy olej, mąkę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Dokładnie mieszamy, dzielimy na dwie porcje. Do jednej z nich dodajemy kakao, do drugiej 2 łyżki mąki. Przygotowujemy 2 keksówki, smarujemy je masłem i wysypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto do formy na przemian, po 3 łyżki. Pieczemy około 50 minut w temperaturze 170 stopni.
0 komentarze:
Prześlij komentarz